Rense varmepumpe

Hva ligger i å rense varmepumpe?

Rense varmepumpe er et viktig tiltak for å fjerne uønskede partikler og skitt som over tid fester seg i varmepumpen du har montert. Alt fra  smuss, skitt, støv, mugg, hud-avfall, virus og fett er blant dette uønskede som sirkulerer i hjemmet og fester seg inne i varmepumpen. En luft til luft varmepumpe suger inn luften i rommet, lar den gå via en varmeveksler som definerer ønsket temperatur, og blåser den ut igjen i rommet. Det er denne innmaten og særlig varmeveksleren som trenger jevnlig dyprens for å fungere optimalt og bidra til  å sikrer hjem mot dårlig og uren luft.

Slik foregår rens for å puste ren luft.

Rense varmepumpe foregår i fire ulike steg. 

  1. Først starter vi pumpa for å sjekke at den går som den skal, og låter som den skal – vi trenger rett og slett å vite status på den før vi foretar oss noe. Er alt som det skal, så demonterer vi og tar av dekslene som rammer inn pumpa, og gir disse en grundig vask. Viftetromler og register får seg også en real rengjøring.
  2. I steg 2 tar vi for oss selve innmaten og kjernen i pumpa. Her samles det meste av de uønskede partiklene, og en dyp-rens av varmepumpa er helt essensielt her. Vi desinfiserer og gjennomfører en grundig rens med miljøvennlige kjemikalier. Våre egen-designede spesialposer sørger for at alt skitt & avfall havner i denne og ikke på gulvet til beboer.
  3. Etter selve rensingen er gjennomført, er det tid for å gjøre noen kontroll-målinger. Det er flere punkter vi ønsker å sjekke slik at vi vet at luften pumpa nå skal blåse ut igjen er ren og fri for uønskede partikler. I tillegg sjekker vi drifts-tilstanden så vi vet at den går som den skal.
  4. Sist, men ikke minst – vi monterer på plass alt sammen, i akkurat den stand som den var da vi kom. Rene deksler rammer inn pumpa, og vi starter den for å sjekke at den oppfører seg som ønskelig. Så tørker vi over hele pumpa og gir den en siste finish, før vi kan si at Power Clean-service er gjennomført.

Dette er fordelene.

Fordelene ved rens av varmpumpe er mange, og innebærer blant annet disse sentrale punktene:

  • At du som beboer puster ren luft igjen. Siden en luft-luft varmepumpe sirkulerer luften som er i rommet, så er det viktig at denne får jevnlig vedlikehold for å bidra til god ventilasjon.
  • En varmepumpe som er fri for smuss og andre uønskede partikler, presterer bedre og har dermed bedre effekt. En pumpe som ikke får vedlikehold avgir eksempelvis mindre varme enn når den var ny. En rens løser dette slik at den fungerer som den skal igjen.
  • En varmepumpe er for mange en investering i reduserte strømutgifter over tid, og det er jo kinkig om vinninga går opp i spinninga med en pumpe som må jobbe hardere og bruke mer energi for å avgi like mye varme som en renset pumpe. Altså kan du spare penger på å gjennomføre en rens.
  • Få ønsker å bo i et hjem med mye støy. Men dette er en helt reell bivirkning av en urenset pumpe. Dersom register og filter er full av skitt, så må pumpa jobbe tyngre, og avgir dermed med støy. Med andre ord, en rens av varmepumpe gir en stillere varmepumpe.
  • Som med en bil, så krever en varmepumpe jevnlig service for å leve lenge. Med andre så forlenger du levetiden til varmepumpa ved å utføre regelmessig rens av den.

Hva kan skje om rens ikke gjennomføres?

Dersom man velger å ikke rense eller ivareta varmepumpen over tid, så vil den trolig slutte å fungere optimalt langt tidligere enn man tror. I tillegg er det ikke bra for helsen dersom man puster inn uønskede partikler over tid. Vi nordmenn er hjemmekjære mennesker, og det er i hjemmene våre vi tilbringer mest tid. Da er det deilig å vite at luften man puster er ren, at man reduserer konsekvenser av dårlig inneklima og at en rens bidrar til å gi klima og hygiene etter anbefalte regler og forskrifter.

Last gjerne ned vår pdf som forklarer hvordan god ventilasjon reduserer luftbåren smitte.

Kontakt oss for å bestille en rens.